Borovska razglednica za Jelenu

borovska razglednica za jelenu

Veće srpske nacionalne manjine opštine Borovo juče je održalo svečanu sednicu u novoj kancelariji. Prostor za rad Veću je na korištenje dodelio načelnik Zoran Baćanović, a kompjutersku opremu donirala je Kancelarija za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske kroz program predpristupne pomoći Evropske unije IPA 2012.

Svečana sednica bila je u znaku završnice foto-konkursa „Borovska razglednica 2015“ koji je i ove godine bio humanitarnog karaktera. Gošće na svečanoj sednici bile su 8-godišnja Jelena i njena majka Svetlana Vasiljević iz Borova kojima su donirana prikupljena sredstva.

Razgovaralo se o školi u Zagrebu koju pohađa Jelena, o poklonima, Deda Mrazu, a sve prisutne Jeca je obradovala izjavom da je predsednica razreda, koji pored nje pohađa još šest učenika. Donatori ovogodišnje izložbe fotografija “Borovska razglednica” prikupili su 4 hiljade kuna i obradovali Jelenu poklonom po njenom izboru. “Hvala svima! Voli Vas vaša Jelena”, poručila je nasmejana devojčica.