23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Poseta domu za stare Šupica

3 min read

poseta domu supica 2015

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika mališani i vaspitači Dečjeg vrtića “Zlatokosa”, rukovodstvo i članovi Tamburaške sekcije Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” te rukovodstvo Opštine Borovo, posetili su pre podne Dom za stare i nemoćne osobe “Šupica” na Crepuljama u Borovu čijim su korisnicima uručili prigodne novogodišnje poklone. Uz poklone i čestitke za Novu godinu deca su okitila novogodišnji bor te baka i dekama izvela prigodan program, a članovi tamburaške sekcije borovskog “Nušića” ih uveselili s nekoliko pesama iz svog repertoara. Vlasnica Doma Svetlana Šupica zahvalila se gostima koji su korisnicima ulepšali današnje pre podne.
“Ovo su prekrasna, vaspitana i pitoma deca koja našim korisnicima svake puta izmame suze radosnice. Puno nam znače ovakve posete, koliko nama, toliko još više našim korisnicima jer osećaju da nisu zaboravljeni. Svi koji imaju decu znaju koliko deca donesu osmeha i radosti. Ovo je nešto o čemu ćemo pričati narednih mesec dana”, kaže naša sagovornica koja je korisnicima Doma poželela zdravlje u idućoj godini, jer je to, kako je istakla, jedina stvar koja se ne može kupiti. U Domu Šupica trenutno boravi 22-oje korisnika. Poseti dece obradovali su se i Dušanka Veselinović i Božo Sučević.
“Meni je ovo predivno. Lani sam i oplakala uz pesme koje su nam pevali. Da Bog da nam opet došli. Dečica su stvarno radost jedna”, kaže Dušanka koja u Domu boravi već tri godine. Božo Sušević u Domu živi od maja ove godine. I njega su deca obradovala, a setio se i svojih potomaka. “Imam dva sina, četiri unuke i praunuka. Svima im želim sve najbolje u Novoj godini”, kaže Božo Sučević. Sve najbolje, a pre svega dobro zdravlje korisnicima Doma “Šupica” poželeo je i načelnik Zoran Baćanović.
“Mi kao Opština svake godine podržimo ovu plementu i lepu akciju na način da u Dom za stare i nemoćne donesemo voća i drugih potrepština. Ovo je lep i dobar znak pažnje i veoma smo srećni što deca iz vrtića to prepoznaju i što dođu da požele srećnu Novu godinu korisnicima Doma kojima želim dobro zdravlje, da ih služi i sledeće godine i da se ponovo vidimo u ovom sastavu”, rekao je Baćanović.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.