09/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovska razglednica 2015

3 min read

borovska razglednica 2015

Sinoć je u Galeriji Osnovne škole Borovo otvorena izložba fotografija, izabranih na trećem foto-konkursu “Borovska razglednica 2015.”, u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine opštine Borovo. Izloženo je 49 fotografija, “zapisa” u slici koje svedoče o prirodnim lepotama našeg mesta kroz četiri godišnja doba, ljudima i događajima u 2015.godini i kulturnoj baštini i arhitekturi.
Izložbu je postavio Darko Bakarić, koji je među većim brojem pristiglih radova na ovogodišnji foto-konkurs izabrao najbolje. Autori tih radova su ljudi iz Borova, koji se uglavnom amaterski bave fotografijom, a na konkurs su pristigli i radovi Borovaca koji danas žive u Srbiji i Kanadi, a fotografije s motivima Borova zabeležili su prilikom boravka u našem mestu.
Najlepše fotografije krasiće kalendar Veća srpske nacionalne manjine opštine Borovo za 2017. godinu, baš kao što su i neke od najupečatljivijih fotografija s prošlogodišnjeg foto-konkursa uvrštene u kalendar za 2016.godinu.
U susret jubilejima koje ćemo proslaviti 2016.godine, među kojima su i 80.godišnjica od svečanog otvaranja nove školske zgrade u Borovu i 90. godina Fudbalskog kluba “Sloga”, na sinoćnjoj izložbi postavljene su i dve crno-bele fotografije, iz arhiva Grafičke radionice “Fist”. Ove fotografije prikazuju osvećenje nove školske zgrade 1936.godine i sastav borovske “Sloge” iz 1950. godine, a snimljena je nakon prijateljske utakmice koju su za borovski kirbaj – 15.avgusta, odigrali fudbaleri “Sloge” i “Zorke” iz Šapca.
I ovogodišnja izložba imala je humanitarni karakter. Dobrovoljnim prilozima svake godine se pomaže po jedna borovska porodica u potrebi. Ove godine prikupljena sredstva namenjena su osmogodišnjoj Jeleni Vasiljević iz Borova i njenoj majci Svetlani.
Prisutne su pozdravili predsednik Veća srpske nacionalne manjine opštine Borovo Dušan Latas i načelnik Zoran Baćanović. Upriličen je i prigodan program, u kojem su učestvovali recitatori Dečjeg vrtića “Zlatokosa” i učenici Osnovne škole Borovo sa svojim literarnim radovima.
Najavljeno učešće tamburaške sekcije KUD-a “Branislav Nušić” iz Borova otkazano je zbog Dana žalosti na području Vukovarsko-sremske županije i pogibije četvero mladih studenata, koji su stradali u saobraćajnoj nesreći kod Mostara. Organizatori i posetioci sinoćnje izložbe oprostili su se minutom ćutanja od tragično stradalih studenata.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.