22/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Usvojen opštinski budžet

2 min read

opstinsko vece 2015

INFO PLUS 18.12.2015.u 17.00..mp3 by Radio Borovo on Mixcloud

Na sinoć održanoj sednici Opštinskog veća opštine Borovo izvršen je rebalans ovogodišnjeg opštinskog budžeta, koji sada na prihodovnoj strani iznosi 6 miliona i 780 hiljada kuna, što je u odnosu na projektovani iznos smanjenje od milion i 304 hiljade kuna, budući da su, uz ostalo, izostale kapitalne i tekuće podrške, iz županijskog i državnog budžeta te institucija i tela Evropske unije, kao i deo planiranih prihoda od poreza na dohodak. Na rashodovnoj strani, novi plan iznosi 6 miliona i 580 hiljada kuna, što je manje za milion i 504 hiljade kuna, u odnosu na planirane izdatke. Ostvarena je pozitivna razlika između prihoda i rashoda koja iznosi 200 hiljada kuna.

Veće je većinom glasova usvojilo i predlog budžeta za 2016.godinu, u ukupnom iznosu od 9 miliona i 535 hiljada kuna, iako je bilo primedbi od strane opozicije da je planirani budžet nerealan i neodrživ.

S obzirom na tešku ekonomsku situaciju u Republici Hrvatskoj, nezaposlenost i iseljavanje stanovništva, predsednik Opštinskog veća opštine Borovo Srđan Jeremić zadovoljan je punjenjem opštinskog budžeta. On podseća da Opštinu Borovo u 2016. godini očekuje realizacija dva kapitalna projekta, izgradnje kanalizacije i reciklažnog dvorišta, za šta će iz budžeta opštine biti izdvojeno više od 3 miliona kuna.

Odbacio je i kritike opozicije, da je planirani budžet za iduću godinu “romantična cifra, nerealan i neodrživ”, ističući da je u situaciji, kad još nije formirana Vlada, teško planirati kolika će biti izdvajanja iz državnog budžeta za Opštinu Borovo, ali i da će biti zadovoljan ukoliko opštinski budžet za 2016. godinu bude na nivou ovogodišnjeg.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.