20/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Sukob mladih u Vukovaru osudili i SDP-ovi kandidati Damir Maduna i Biljana Gaća

2 min read

SDP-ovi kandidati za gradonačelnika i zamenicu gradonačelnika Vukovara Damir Maduna i Biljana Gaća u saopštenju za javnost osudili SU poslednji sukob mladih, nedaleko od Tehničke škole u Borovu naselju.

– Naravno da se tu ne radi o sukobu navijačkih grupa, nema to veze sa sportom, to su međunacionalni sukobi mladih ljudi koji su odraz starih i potenciranja nacionalnih podela 30 godina nakon vukovarske tragedije. Ako ne porušimo barijere prošlosti u našim glavama, Vukovar će biti grad bez budućnosti. Kad već ne mislimo o sebi, mislimo o našoj deci i unucima, omogućimo im da žive civilizovano i dostojanstveno – navodi Damir Maduna.

– Na moje većničko pitanje šta čini po pitanju prevencije nasilja među mladima i da smatram da Vukovar nije siguran grad, gradonačelnik Penava je rekao da nisam dobro informisana i da je Vukovar itekako siguran grad. Nažalost, demantuje ga činjenično stanje, koje je jako loše. Ovakvih slučajeva nasilja među mladima u zadnjih pola godine je toliko da se pitamo hoće li proći koji mesec do lokalnih izbora da do sukoba ne dođe. I želim naglasiti – nije to neki slučajni mladenački bunt, to su posledice politike razdvajanja, podela i brojanja krvnih zrnaca! – istakla Biljana Gaća, poverenica Gradske organizacije SDP -a i kandidatkinja za zamenicu gradonačelnika.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.