U protekla 24 časa u Hrvatskoj zabeležen je 431 novi slučaj zaraze koronavirusom, od testiranih 5.579 osoba. Aktivnih slučajeva danas je ukupno 2.421. Među njima su 782 pacijenta na bolničkom lečenju, a 78 je na respiratoru. Preminulo je 13 osoba, saoštio je Štab civilne zaštite Republike Hrvatske.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa testirane su 194 osobe, a pozitivno je bilo14. Četiri novopozitivne osobe su iz Otoka, tri iz Vukovara, po dve iz Starih Jankovaca i Starih Mikanovaca te po jedna osoba iz Ivankova, Vinkovaca i Bršadina. Preminulih osoba nema, a zbog bolesti COVID-19 hospitalizovano je 29 bolesnika, saopštio je Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u poslednja 24 časa obrađeno je 230 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno na koronavirus. Pet novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belog Manastira, Bilja, Đakova, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Našica, Valpova i Viškovaca.

Na bolničkom lečenju nalazi se 61 osoba obolela od bolesti COVID-19, i to 44 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 10 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 17 pacijenata s tim oboljenjem.