U Hrvatskoj su danas zabeležena 1.643 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 pa je broj aktivnih slučajeva sada ukupno 13.881. Među njima su 2.662 pacijenta na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 280 bolesnika. Preminule su 84 osobe, izvestio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Vukovarsko-sremskoj županiji u protekla 24 časa evidentirana je 51 novopozitivna osoba na COVID-19, od čega je 37 pozitivnih na PCR testiranju, a 14 na brzom antigenom testu.Među obolelima je 17 osoba iz Vinkovaca, 6 iz Vukovara, petero iz Županje, troje iz Drenovaca, po dve osobe iz Andrijaševaca, Borova, Otoka i Štitara, te po jedna osoba iz još 12 mesta u županiji. Preminule su četiri osobe, izvestio je Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.

U KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, na koronavirus su testirana ukupno 293 uzorka od kojih je 109 bilo pozitivno. U KBC-u Osijek i našičkoj bolnici preminulo je osam COVID pozitivnih osoba.

Sutra u Hrvatsku stiže prva pošiljka vakcine protiv bolesti COVID-19, a u nedelju počinje vakcinacija. Prvi koji će u nedelju u 11 časova primiti vakcinu je korisnik Doma za starije i nemoćne na Trešnjevci u Zagrebu. I u ostalim županijama traju pripreme za dolazak vakcina. Prvi će se vakcinisati štićenici i radnici domova za starije i zdravstveni radnici, koji su u kontaktu s obolelima od COVID-a 19.