Sinoć je u Galeriji Osnovne škole Borovo otvorena ovogodišnja 8. humanitarna foto-izložba “Borovska razglednica”, u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo. Izložbu je otvorio predsednik Veća Dušan Latas.
 
– Na ovogodišnji foto-konkurs za “Borovsku razglednicu” pristiglo je stotinjak radova, a stručni žiri je izabrao 40 najkvalitetnijih i najboljih fotografija fotografa amatera iz Borova, Vukovara, Zagreba i Republike Srpske – kaže Latas.
 
Svoje radove s motivima iz Borova izložilo je 26 fotografa-amatera, a ovogodišnji gost-fotograf je Zorica Kovačević, vaspitačica u Dečjem vrtiću “Zlatokosa” s 10 fotografija velikog formata.

– Fotografijom se bavim nekoliko godina kao fotograf amater. Najveća inspiracija je priroda u Borovu i okolini. Na “Borovskoj razglednici” učestvovala sam i ranijih godina, ali sam ove godine prvi put dobila priliku da učestvujem kao gost-fotograf – priča Zorica, čija fotografija cvetnog grba Opštine Borovo krasi i naslovnu stranu novog zidnog kalendara s 13 najlepših fotografija ove izložbe.
 
Izložba će u Galeriji Osnovne škole Borovo biti otvorena još danas i sutra od 16 do 18 časova, uz pridržavanje svih epidemioloških mera.

Zainteresovani građani tokom ova tri dana mogu doći u galeriju, pogledati izložbu i poneti kući neku od uramljenih fotografija ili novi kalendar, uz dobrovoljni prilog čija visina nije određena i time dati svoj doprinos humanitarnom karakteru ove izložbe..
 
– Ove godine odlučili smo da pomognemo našem meštaninu Cviji Jandriću, koji je imao težak životni put. Kao dete doživeo je strahote logora u Jasenovcu. Danas je u teškoj zdravstvenoj situaciji pa smo odlučili da mu na ovaj način pomognemo i ulepšamo predstojeće praznike – ističe Latas.
 
Program i ovogodišnje “Borovske razglednice” finansijski je pomogla Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.
 
 
D.Z.