Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju danas je na kućne adrese 50 korisnika poslala ugovore o finansiranju za tip operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih delatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za period od 2014. do 2020. godine. Ukupna vrednost potpore je 18 miliona i 600 hiljada kuna.
 
Kako navode iz Ministarstva poljoprivrede, ovi ugovori rezultat su drugog konkursa za provođenje tipa operacije 6.2.1. koji je bio raspisan od 10. juna do 10. septembra ove godine.
 
Korisnici će provoditi aktivnosti u sektorima prerade i marketinga i direktne prodaje proizvoda, pružanja usluga u ruralnim područjima, turizma u ruralnom području, tradicionalnih i umetničkih obrta. Cilj ove operacije je pokretanje nepoljoprivredne delatnosti na poljoprivrednim gazdinstvima uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mesta te smanjenje depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.  
 
Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, a visina javne potpore iznosi 50 hiljada evra u kunskoj protivvrednosti.