U poslednja 24 časa u Hrvatskoj je zabeleženo 4009 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 pa je aktivnih slučajeva sada ukupno 21 725. Među njima je 2171 pacijent na bolničkom lečenju, a na respiratoru su 252 pacijenta. Preminula je 51 osoba, izvestio je Nacionalni štab civilne zaštite.

U Osječko-baranjskoj županiji evidentirane su 333 novoobolele osobe, što je najveći broj novozaraženih u jednom danu. Najviše novoobolelih je iz Osijeka i osječkih prigradskih naselja. Na bolničkom lečenju nalazi se ukupno 213 osoba obolelih od COVID-19, i to 177 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 37 na respiratoru), a u Opštoj županijskoj bolnici Našice hospitalizovano je 36 pacijenta s tim oboljenjem.

U protekla 24 časa preminulo je pet osoba zaraženih koronavirusom. U KBC-a Osijek preminule su četiri muške osobe (iz Laslova rođen 1972. godine, iz Đakova rođen 1960. godine, te dve osobe iz Osijeka, rođene 1949. godine i 1938. godine). U Opštoj županijskoj bolnici Našice preminula je ženska osoba iz Ledenika rođena 1961. godine.

U Vukovarsko-sremskoj županiji evidentirano je 147 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Najviše novoobolelih (35) i danas je iz Vukovara, 26 iz Vinkovaca, a 12 iz Županje. Od opština na području naše županije, najviše novozaraženih ima Borovo, sa devet novih slučajeva zaraze, što je dosad najveći broj obolelih u jednom danu. Sledi Otok sa osmero novoobolelih, Ivankovo sa šest novih slučajeva zaraze i Andrijaševci sa četvero novoobolelih. Po troje novoobolelih je iz Bobote, Bošnjaka, Ilače i Nijemaca, a po dvoje iz Cerne, Drenovaca, Gradišta, Iloka, Markušice, Starih Mikanovaca i Trpinje.

Po jedna novoobolela osoba je iz Antina, Babine Grede, Banovaca, Bapske, Bogdanovaca, Bokšića, Gunje, Jarmine, Lipovca, Lipovače, Marinaca, Novih Jankovaca, Novih Mikanovaca, Nuštra, Rokovaca, Sotina, Starih Jankovaca, Štitara, Vere, Tovarnika i Tordinaca.

Preminulih u protekla 24 časa nema, a trenutno su u županiji, zbog bolesti COVID-19, hospitalizovane 64 osobe, izvestio je Štab civilne zaštite Vukovarsko-sremske županije.