Od ovog leta i prvog slučaja zaraze koronavirusom, u Borovu je obolelo 60 meštana, a u poslednje dve nedelje broj novoobolelih je udvostručen, saznajemo od načelnika Štaba civilne zaštite opštine Borovo Duška Drobića.

– Od 19. jula i prvog slučaja zaraze koronavirusom u Borovu do danas obolelo je 60 ljudi, 44 je izlečeno, a 16 se leči kod kuće ili u bolnici. Nažalost, danas imamo i bolesnike s težom kliničkom slikom, koji su na bolničkom lečenju, što nije dobro i daje nam u zadatak da se pridržavamo mera koje je propisao Štab civilne zaštite na državnom i županijskom nivou. U suprotnom, bojim se da će te brojke rasti – upozorava Drobić.

Na meštane je apelovao da se pridržavaju mera zaštite, nose maske i izbegavaju privatna druženja.

U razgovoru za Radio Borovo Drobić podseća da je zbog pogoršanja epidemiološke situacije do daljnjeg obustavljeno plaćanje računa u Opštini Borovo i opštinskom komunalnom preduzeću “Eko Dunav”.

– Ustanova radi, ali u Opštini Borovo ne primamo uplate za komunalnu naknadu. I “Eko Dunav” radi, ali ne primaju uplate za odvoz smeća i grobnu naknadu. Građani u slučaju potrebe mogu doći pojedinačno u Opštinu Borovo, ali do daljnjeg tj. do 15. decembra ne primamo uplate. Ako dođe do poboljšanja situacije, mi ćemo početi i ranije s naplatom – ističe Drobić.

D.Z.