Na pravoslavnom groblju u Vukovaru izgrađena je nadstrešnica za ispraćaj pokojnika za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 68 hiljada kuna. Povodom završetka radova koje je izveo vukovarski “Komunalac” groblje je obišao gradonačelnik Ivan Penava.

– Reč je o jedinom groblju, od sedam na području grada Vukovara o kojima brine firma Komunalac d.o.o., a koje, zbog položaja i ograničenog prostora,  nije imalo kapelu za potrebe poslednjeg ispraćaja preminulih osoba. Na osnovu brojnih upita naših sugrađana i većnika u Gradskom veću, a u cilju što kvalitetnijeg i dostojanstvenijeg ispraćaja preminulih osoba, odlučili smo pronaći rešenje ovoga problema u vidu izgradnje nadstrešnice koja se svojim dimenzijama, kvalitetom i izgledom uklapa u ambijentalnu celinu groblja. Verujem da će građani koji na ovome groblju imaju svoje najmilije biti zadovoljni provedenim radovima – rekao je gradonačelnik Penava i napomenuo da su radovi završili još u aprilu ove godine, ali zbog epidemije koronavirusa nije bilo prilike da ih ranije predstavi javnosti. Dodao je da je ovih dana završeno i postavljanje dodatne komunalne opreme, klupa i koševa za smeće, kod crkve Svete Petke na Dobroj vodi, a završena je i izgradnja prve faze saobraćajnice do crkve.

– Nadstrešnica je bruto površine 48 m2, tlocrtnih dimenzija 6 puta 8 metara s armiranom-betonskom podnom konstrukcijom, opločena betonskim kockama, dok je konstrukcija izrađena od kvalitetne obrađene drvene građe – pojasnio je direktor “Komunalca” Igor Štrangarević koji je apelovaio na sve građane da se prilikom posete grobljima pridržavaju propisanih epidemioloških mera, posebno nošenja zaštitnih maski.