29/03/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Hrvatskoj i danas novi rekord po broju novozaraženih koronavirusom, 1563 nova slučaja

2 min read

U poslednja 24 časa zabeležena su 1563 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, što je najveći broj novozaraženih od početka epidemije, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas 7380.

Među njima je 661 pacijent na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 46 pacijenta.

Preminulo je 13 osoba, izvestio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Po broju novozaraženih i danas prednjači Grad Zagreb sa 705 novoobolelih.

Na području Vukovarsko-sremske županije registrovano je 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Novoobolele osobe su iz čak 20 mesta na području naše županije. Devet novozaraženih osoba je iz Vukovara, osam iz Županje, sedam iz Ivankova, pet iz Vinkovaca, troje iz Tovarnika te po dvoje iz Novih Jankovaca i Retkovaca. Po jedna novozaražena osoba dolazi iz Borova, Bošnjaka, Cerne, Đeletovaca, Gunje, Komletinaca, Lovasa, Markušice, Nuštra, Petrovaca, Sotina, Strošinaca i Vođinaca. Preminulih osoba nema, a hospitalizovane su 23 osobe, izvestio je jutros županijski Štab civilne zaštite.

Osječko-baranjska županija izvestila je o 87 novopozitivnih osoba. Najviše (28) pozitivnih nalaza bilo je za osobe iz Osijeka, a s prigradskim naseljima (Josipovac 5, Višnjevac 5, Tenja 3, Briješće 1) na području Grada Osijeka pozitivan nalaz utvrđen je za ukupno 42 osobe. Slede Đakovo s 10 novopozitivnih, Bistrinci (6) i Belišće (4). Po dve novopozitivne osobe imaju Antunovac, Bilje, Brezik Našički, Ernestinovo, Gašinci, Ivanovac, Našice i Valpovo, a po jednu Aljmaš, Bijelo Brdo, Čepin, Dragotin, Kopačevo, Laslovo, Podravski Podgajci, Strizivojna i Satnica Đakovačka.  Na lečenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 70 pacijenata koji su oboleli od bolesti COVID-19 od kojih je devet na respiratoru.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.