– Od početka epidemije koronavirusa na području opštine Borovo obolelo je 14 osoba, od kojih je 11 izlečeno, a trenutno su aktivna tri slučaja zaraze. Situacija nije dobra, svedoci smo da u Hrvatskoj i na području naše županije broj zaraženih raste, pa sve građane pozivam na oprez – rekao je u izjavi za Radio Borovo načelnik opštinskog Štaba civilne zaštite Duško Drobić.

Iako su u svim zatvorenim prostorima obavezne maske, kao i dezinfekcija ruku na ulazu u objekat, deo meštana se ne pridržava uputstava epidemiologa.

– Sve trgovine i drugi objekti imaju na ulazu sredstva za dezifekciju, znači problem je u nama građanima, a to nije dobro, po zdravlje pojedinca i zajednice – napominje Drobić.

Na građane je apelovao da izbegavaju i ne planiraju veća okupljanja i proslave.

– Svi koji planiraju okupljanja na području opštine Borovo mogu doći kod nas, u Opštinu Borovo, gde će dobiti obrazac koji treba popuniti i poslati u Vukavar na odobrenje županijskom Štabu civilne zaštite. Preporuka je da okupljanja ne bi trebalo biti, jer mere su takve da za svakog prisutnog treba obezbediti prostor od 4 kvadratna metra. Ako neko planira proslavu rođendana ili neko drugo slavlje preporuka je da to odloži. Nadam se da će doći bolje vreme, pa ćemo onda svi zajedno slaviti, kad pobedimo koronavirus – poručio je Drobić.

D.Z.