Poznati su dobitnici priznanja Vukovarsko-sremske županije za ovu godinu.

Na sednici županijske Skupštine, održanoj u sredu u Vinkovcima, usvojena je Odluka o dodeli priznanja VSŽ u 2020. godini.

Nagrada za životno delo dodeljena je Josipu Petrinoviću – Joki, za izvanredna postignuća i doprinos u području fizičke i zdravstvene kulture te sporta te Stipi Tomiću za izvanredna postignuća i doprinos u području obrazovanja, sporta i razvoja lokalne samouprave.

Nagrade VSŽ zaslužili su Ljubica Gligorević, etnologinja i muzejska savetnica za izuzetna ostvarenja u području nauke i kulture, Stjepan Sertić za izuzetna ostvarenja u području fizičke kulture i razvoja sporta te Zdenko Rečić i Marko Sabljaković za izuzetna ostvarenja u području kulture.

Povelje VSŽ za doprinos privrednom razvoju pripale su Drvnoj industriji Spačva iz Vinkovaca, Mistralu d.o.o. iz Vukovara, firmi Ruris d.o.o. Županja i Agro-Tovarniku d.o.o. Takođe, Povelje su zaslužili i Udruženje za osobe s intelektualnim oštećenjem “Golubica” Vukovar, povodom obeležavanja 50 godina uspešnog rada, Dečji vrtić “Zlatokosa” iz Borova za izuzetna ostvarenja u području odgoja i obrazovanja, Izdavačka kuća “Privlačica” d.o.o. iz Vinkovaca, povodom obeležavanja 40 godina uspešnog rada te Ivica Oršolić iz Županje za izuzetan doprinos u očuvanju i promociji tradicijske kulture i humanitarni rad, izvestili su iz Vukovarsko-sremske županije.

D.Z.

Foto: DV “Zlatokosa” Borovo