U poslednja 24 časa zabeleženo je 1096 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4844. Među njima je 530 pacijenata na bolničkom lečenju, a na respiratoru je 28 bolesnika. Preminulo je 10 osoba, izvestio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Najviše novozaraženih – 387 i danas je u Gradu Zagrebu.

U Osječko-baranjskoj županiji danas je registrovano 95 novoobolelih osoba. Po mestu stanovanja opet je najviše (37) novopozitivnih osoba iz Osijeka, ali s novopozitivnim osobama iz prigradskih naselja (Višnjevac 5, Tenja 4 i Josipovac 1) na području Grada Osijek pozitivan nalaz utvrđen za ukupno 47 osoba. Slede Našice i Đakovo s po šest novopozitivnih, zatim Čepin, Darda i Mece po tri, te Donji Miholjac, Selci Đakovački, Valpovo i Viškovci po dve osobe, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bizovac, Branjin Vrh, Čepinski Martinci, Črnkovci, Dalj, Erdut, Grabovac, Hrastin, Ivanovac, Kneževo, Koška, Piškorevci, Petrijevci, Semeljci, Strizivojna, Torjanci, Veliškovci i Vuka. Novopozitivne osobe su iz 32 naselja na području te županije.

U Vukovarsko-sremskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 časova, evidentirana je 31 nova pozitivna osoba na Covid-19 (10 osoba iz Vinkovaca, 2 iz Vukovara, 2 iz Cerne, 2 iz Ivankova, 2 iz Novih Jankovaca, 1 iz Starih Jankovaca, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Otoka, 1 iz Starih Mikanovaca, 1 iz Iloka, 1 iz Štitara, 1 iz Novih Mikanovaca, 1 iz Pačetina, 1 iz Bršadina, 1 iz Babine Grede, 1 iz Antina, 1 iz Nuštra i 1 iz Privlake). Preminulih nema. Trenutno je u županiji hospitalizovano 26 osoba.