Zbog epidemije koronavirusa borovski penzioneri ove godine neće organizovati tradicionalnu priredbu povodom Međunarodnog dana starijih osoba 1. oktobra. Kako bi obeležili ovaj dan, na predlog Upravnog odbora Udruženja penzionera Borovo juče su obišli svoje starije članove, koje su obradovali slatkim paketima, saznajemo od predsednice Udruženja Milice Popadić.
 
– Pakete smo uručili našim članovima starijim od 75. Obišli smo i slatkišima darivali njih 40 – kaže Milica Popadić.
 
Nisu zaboravili ni decu iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa”.
 
– Njima smo kupili 60 čokolada kao znak pažnje i zahvalnost za dosadašnju saradnju. Čokolade smo uručili direktorici Vrtića, jer zbog epidemioloških mera ne možemo ulaziti u vrtić – pojašnjava naša sagovornica. Od direktorice Radmile Latas na poklon su dobili sliku, koju su izradili polaznici vrtića, kao i fotografiju dece koja su učestvovala u njenoj izradi.
 
– To nas je veoma obradovalo. Želim da im se zahvalim, jer su godinama učestvovali na našim priredbama i plesom, pesmom i recitacijama uveseljavali svoje bake i deke i starije sugrađane – priča Popadićeva.
 
Zahvalila se i Osnovnoj školi Borovo, koju su takođe posetili, Kulturno-umetničkom društvu “Branislav Nušić” iz Borova i načelniku Zoranu Baćanoviću na podršci u radu.

Članovima Udruženja i svim penzionerima i osobama treće dobi čestitala je Međunarodni dan starijih osoba.

– Prvenstveno našim članovima i svim meštanima Borova starije životne dobi želim puno sreće, zdravlja i ljubavi – kazala je predsednica borovskih penzionera.
 
Udruženje penzionera Borovo danas ima 180 članova koji su platili članarinu za ovu godinu, a Popadićeva očekuje da će do kraja godine taj broj bili veći.
 
– Nadamo da će proći ova epidemija koronavirusa, da ćemo nastaviti s aktivnostima i druženjem, jer nam je to potrebno u ovim godinama. Naučili smo da se okupljamo, veselimo i održavamo prijateljstva, naročito s našim bratskim organizacijama iz Srbije, BIH-a i Mađarske – rekla je u razgovoru za Radio Borovo predsednica borovskog Udruženja penzionera.
 
Od Milice Popadić saznajemo i da je uspešno završena nabavka i isporuka ogrevnog drveta za 50-ak članova, a u planu je i nabavka jabuka.
 
– Ovim putem pozivam zainteresovane proizvođače da nam se jave, ali ko može da ponudi više vrsta jabuka – ističe Popadićeva.
 
D.Z.