S početkom berbe grožđa stiže i Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja već sedam godina privlači sve veći broj posetilaca u Erdutsko vinogorje, smešteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav.

Ovogodišnji program biće održan 11. i 12. septembra, uz bogati mozaik dramskog i muzičkog programa, biciklističko – vinske trke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

Program počinje u petak, 11. septembra, predstavom Adam Scene “Idi pa vidi” koja će biti izvedena u Društvenom domu Erdut s početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan.

Ostali događaji na programu su u subotu, 12. septembra.

Wine & Bike biciklističko-vinska trka rutom Aljmaš – Erdut biće održana s početkom u 10 časova.

Dan otvorenih podruma u vinarijama Erdutskog vinogorja na programu je od 10 do 18 časova, a penušavi doručak Erdutskog vinogorja od 10 do 14 časova.

Nakon doručka biće organizovana degustacija premijernog vina po izboru pojedine vinarije.

Vođena degustacija vina “Poezija u čaši”, uz čitanje poezije Enesa Kiševića, biće održana u Erdutskim vinogradima od 18 časova i 30 minuta, a ulaz je slobodan.

Ovogodišnji Wine & Bike upotpuniće nastup jednog od najboljih hrvatskih muzičara i višestrukog dobitnika nagrade Porin. U Erdut stiže pevač, tekstopisac i gitarista Damir Urban i njegov prateći sastav 4! Koncert počinje u 20 časova. Cena ulaznica u pretprodaji je 80, a na dan koncerta 100 kuna.

Organizatori manifestacije su Opština Erdut i Turistička zajednica Osječko-baranjske županije.