19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Akcija Plavog Dunava: Uređena dunavska obala i postavljene klupe i koševi

2 min read

U sklopu projekta “Opuštanje uz Dunav” koji je odobren kroz poziv “ININ ZELENI POJAS” borovsko Udruženje “Plavi Dunav” danas je organizovalo akciju uređenja obale Dunava i postavilo 4 klupe i 4 koša za otpatke.

” Projekat nam je odobren prošle godine kroz poziv INA-e koja nam je dodelila 18 hiljada kuna za njegovo provođenje. Za uređenje prostora od mostića prema Poretku kupili smo 4 klupe i 4 koša za otpad, pokosili smo travu i drago nam je da smo doprineli da taj deo dobije jedan lepši izgled”, rekla je predsednica udruženja Desa Jankov.

Kako se radi o betonskim koševima i klupama, u njihovom postavljanju i samim radovima na uređenju pomoć im je pružilo i Komunalno preduzeće Eko Dunav.

“Nama je izuzetno drago što smo mogli izaći u susret i pomoći u provođenju ove akcije. Naši radnici su sa kombinirkom uspeli da postave klupe i koševe”, rekla je direktorica opštinskog komunalnog preduzeća Ljiljana Jakovljević.

Akciji je prisustvovao i načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović.

“Cilj nam je da potez od mostića prema Poretku uredimo na jedan lep i primeren način kako bi svi oni koji tuda prolaze mogli imati na raspolaganju jedan lep potez. Raduje me ova današnja radna akcija kojoj su se pridružili radnici Eko Dunava i volonteri”, rekao je Baćanović i pozvao sve koji koriste ovaj prostor da se suzdrže od bacanja smeća i devastiranja postavljenih objekata.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.