Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a nakon više od dva meseca nastave na daljinu, u ponedeljak, 25. maja u školske klupe se vraćaju učenici nižih razreda Osnovne škole Borovo, potvrdio je u razgovoru za Radio Borovo direktor škole Tihomir Jakovljević.

– Škola je spremna da od ponedeljka primi učenike. Mi smo na stranici škole objavili početak nastave. U prepodnevnu smenu od 7 i 50 ići će samo prvi i treći razredi, a od 14 časova drugi i četvrti razredi – navodi Jakovljević.

Izrazio je žaljenje što se učenici predmetne nastave od 5. do 8. razreda do kraja nastavne godine neće vratiti u školske klupe, već će i dalje pratiti nastavu na daljinu.

– Pogotovo nam je žao osmih razreda jer njima su ovo poslednji dani u osnovnoj školi, ali moramo slušati preporuke stručnjaka i toga se i pridržavamo -dodaje Jakovljević.

Osnovnu školu Borovo danas pohađa 241 učenik.

– Imamo 115 učenika u razrednoj nastavi od 1. do 4. razreda i 126 učenika u predmetnoj nastavi od 5. do 8. razreda. Od tog broja je 119 dečaka i 122 devojčice. Nikad nismo imali tako približan broj učenika i učenica. Nadam se da ćemo idućih godina imati više dece u školi. Ove godine iz osmih razreda nam izlazi 34-ero učenika. Njih posebno pozdravljam. Žao mi je što ove godine neće ići na matursku ekskurziju. Ako nam uslovi dozvole gledaćemo da organizujemo oproštajno veče – otkriva Jakovljević.

Zbog epidemije koronavirusa sutra neće biti ni zajedničke proslave 22. maja – Dana opštine Borovo i Osnovne škole Borovo.

– Mi smo taj dan ranijih godina proslavljali zajedno s Opštinom Borovo. Ove godine zbog epidemiološke situacije te proslave neće biti. Koristim ovu priliku da svim učenicima, roditeljima i zaposlenicima, svojim kolegama učiteljima, čestitam Dan škole, a svim meštanima Borova Dan naše opštine! – poručio je Tihomir Jakovljević. 

D.Z.