Na redovnim parlamentarnim izborima, koji će biti održani 21. juna u Srbiji, u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Vukovaru  moći će da glasaju državljani Republike Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji, poseduju identifikacioni dokument izdat od strane nadležnog organa Republike Srbije (pasoš ili ličnu kartu) i koji se blagovremeno prijave tj. podnesu zahtev za glasanje u inostranstvu.

Iz Generalnog konzulata Srbije u Vukovaru obaveštavaju građane koji će ostvariti pravo glasa na predstojećim izborima da je neophodno da najkasnije do 30. maja ove godine podnesu zahtev za glasanje u inostranstvu, bez obzira da li su na nekim od prethodnih izbora glasali u Generalnom konzulatu u Vukovaru.

Pre podnošenja zahteva, unosom svog jedinstvenog matičnog broja građana, na stranici Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, birači mogu da provere da li su upisani u Jedinstveni birački spisak Republike Srbije.

– Ukoliko se već nalazite u Jedinstvenom biračkom spisku, podnosite zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu, koji zajedno sa kopijom Vašeg važećeg pasoša ili važeće lične karte Republike Srbije, dostavljate Generalnom konzulatu Republike Srbije u Vukovaru. Ukoliko se ne nalazite u Jedinstvenom biračkom spisku, neophodno je da, uz popunjeni obrazac zahteva za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu i kopije Vašeg važećeg pasoša ili važeće lične Republike Srbije, dostavite i popunjen obrazac zahteva za upis u jedinstveni birački spisak Republike Srbije – navode iz Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru.

Zahteve  možete  podneti na e-mail: vukovargk@gmail.com, uz napomenu da je skeniran zahtev i dokumenta potrebno dostaviliti u jednom fajlu ili poštom na adresu Geneneralnog konzulata Srbije u Vukovaru, ulica Ivana Gundulića 19, 32000 Vukovar.