Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 29-godišnjakom, 24-godišnjakom i 23-godišnjakom iz Zagreba te 24-godišnjakom iz Vukovara utvrđena je sumnja da su 14. maja počinili krivično delo teške telesne povrede na štetu 24-godišnjaka iz Vukovara.
 
U nedelju, 17. maja su uz krivične prijave predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske. Kriminalističko istraživanje se nastavlja, saopštili su iz policije.
 
Podsetimo, na dvojicu mladića srpske nacionalnosti, starosti 24 i 29 godina, na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru, u neposrednoj blizini gradske većnice, u četvrtak je nasrnulo više osoba. U napadu je povređen 24-godišnjak. Prema neslužbenim informacijama napadači su pripadnici navijačke grupe Bed Blu Bojsi.
 
U saopštenju iz Zajedničkog veća opština navodi se da su napadači bili naoružani suzavcem i hladnim oružjem.
 
– Napad na dvojicu vukovarskih Srba već je po ustaljenoj praksi u medijskom prostoru kvalifikovan kao navijački sukob. Napad u kojem veća grupa mladića naoružana suzavcem i hladnim oružjem usred bela dana napadne dvojicu mladića sa leđa nikada ne može i ne sme biti kvalifikovan kao navijački sukob. Ovakva kvalifikacija samo je pokušaj da se opravdaju postupci određenog kruga ljudi koji u poslednje vreme uteruju strah u kosti preostalim Srbima u Vukovaru i okolini – poručili su u subotu iz Zajedničkog veća opština.