Iz Štaba civilne zaštite opštine Borovo apeluju na meštane da bez preke potrebe ne napuštaju Borovo, budući da je na snazi odluka o zabrani napuštanja mesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

“Svi radnici koji rade van Borova propusnice će dobiti od svog poslodavca. Pravne osobe, obrtnici i OPG-ovi čije je sedište u Borovu za potrebe obavljanja neophodnog posla mogu sami popuniti i overiti propusnicu. Za ljude koji brinu o deci ili starijim ljudima, a oni se nalaze van Borova, propusnicu izdaje Štab civilne zaštite opštine Borovo uz dokaz o skrbništvu, odnosno dokaz na drugi način da je osoba o kojoj brinu sama i da o njoj ne brine neko drugi. Takođe, Štab civilne zaštite izdaje propusnice za osobe s prebivalištem iz Borova i za slučaj neophodne kupovine hrane i osnovnih potrepština, kao što je na primer nabavka goriva. Za izdavanje propusnice građani nam se mogu obratiti svakog dana u vremenu od 7 do 15 časova, na e-mail borovo@opcina-borovo.hr, na telefon Opštine Borovo 439-598 ili na broj mobilnog telefona 099 439 59 80. Poželjno je javiti se i zatražiti propusnicu dan ranije – ističe načelnik Štaba civilne zaštite opštine Borovo Duško Drobić.

Još jednom je pozvao sve na odgovorno i savesno ponašanje, jer jedino na taj način možemo sačuvati zdravlje, uz poziv meštanima Borova da ostanu u svojim domovima.