19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Odluka o zabrani napuštanja mesta prebivališta i stalnog boravka u RH

2 min read

Kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja koronavirusa, Štab civilne zašite Republike Hrvatske doneo je odluku kojom se zabranjuje napuštanje mesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Zabrana se ne odnosi na saobraćaj i kretanje neophodno za snabdevanje, dnevne migracije zaposlenih u službama za pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne delatnosti, vodosnabdevanja i odvodnje, snabdevanje plinom i strujom, zaštitarske službe, izveštavanje javnosti i stanovnike koji zahtevaju hitnu medicinsku pomoć.

Takođe, odluka se ne odnosi na one koji zbog vitalnih porodičnih razloga, poput brige o deci ili starijim osobama ili kupovine hrane i osnovnih namirnica moraju napustiti mesto prebivališta odnosno stalnog boravka, na one čiji je posao neophodan i ne može se obaviti od kuće te na hitne i operativne službe koje učestvuju u sprečavanju širenja bolesti.

Svi kojima napuštanje mesta prebivališta i stalnog boravka nije zabranjeno moraju imati propusnice. Te propusnice izdaju, overavaju i potpisuju odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani lekari porodične medicine i štabovi civilne zaštite.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.