Od juče su na snazi nove, strože mere zaštite od koronavirusa, koje se odnose i na verska okupljanja. Tim povodom saopštenjem za javnost oglasili su se iz kancelarije Srpske pravoslavne crkvene opštine Borovo. Saopštenje prenosimo u celosti:
 
Konkretno, u Borovu, naši vernici će moći da se pričeste sredom, petkom i nedeljom, a sveštenici će Sveto Pričešće doneti u dom vernika.
 
Verujemo da svako od nas ima u svome domu Bogojavljenske vode i tamjana. Uz molitveno pravilo, koristite i nju kako bi se utvrdili u veri i odagnali svaki strah i teskobu u ove dane. Okadite svoje domove i svoje ukućane kako bi se uz blagodatno dejstvo tamjana uselio mir i spokoj u vaše duše.
 
Još jednom, pozivamo vas da se za sve svoje duhovne potrebe obratite nama, svojim parohijskim sveštenicima i mi ćemo vas posavetovati oko svega i pomoći u svemu. Verujemo i nadamo se da ćemo ovo iskušenje, uz Božiju pomoć i zastupništvo Presvete Bogorodice i svih svetih Božijih ugodnika, svi zajedno, uskoro prebroditi i da ćemo se vratiti svakodnevnom životu, a tako i bogoslužbenom životu Crkve.
 
Bog vas sve blagoslovio i svako vam dobro darovao.
 
Vaši parohijski sveštenici, otac Čedo Lukić i otac Dragan Serdar