U okviru “Nedelje srpske knjige” sinoć je u Srpskom kulturnom centru Vukovar održano “Veče s književnikom”. Gost Srpskog kulturnog centra bio je multimedijalni umetnik Dr Nele Karajlić. Nakon što je 80-ih godina prošlog veka sa “Zabranjenim pušenjem” obišao mnoga slavonska mesta i gradove, u Vukovar je prvi put došao kao književnik. Predstavio je svoje tri knjige “Fajront u Sarajevu” i dva dela trilogije “Solunska 28” u izdanju beogradske “Lagune”, najvećeg izdavača na Balkanu.

Dok se radnja prvog dela trilogije “Solunska 28 – O novcu i strastima” odvija početkom 20. veka, drugi deo “Solunska 28 – O prijateljstvu i izdaji” pripoveda o svemu što je snašlo stanare Solunske 28 tokom nemačke okupacije Beograda.

U izjavi medijima najavio je i treći deo trilogije.

– Rad na trećem delu trilogije tek počinjem i on će govoriti o periodu 80-ih i 90-ih godina prošlog veka. Osamdesete su bile najlepša, a devedesete najteža decenija mog života. Mislim da ću i ja biti jedan od junaka te knjige – obećao je vukovarskoj publici popularni Nele.

Razgovor s književnikom vodio je Srđan Sekulić, direktor SKC Vukovar.

Večeras će biti održan treći program “Nedelje srpske knjige”. U sklopu programa “Književnici našeg zavičaja” u Srpskom kulturnom centru Vukovar od 19 časova biće predstavljen opus Đorđa Nešića, književnika iz Bijelog Brda.

Novoustanovljena manifestacija “Nedelja srpske knjige” ima pet programskih dana, a biće održana u periodu od 4. do 8. novembra.

D.Z.