Zamena postojećih rasvetnih tela u Ratarskoj ulici i ulicama Đorđa Sremca i Petra Kočića savremenom LED rasvetom počela je u ponedeljak, 4. novembra, a radovi bi trebali biti završeni do kraja sedmice, saznajemo od Miloša Maksimovića iz Projekt centra Borovo.

– Postupak modernizacije javne rasvete u Ratarskoj i ulicama Đorđa Sremca i Petra Kočića započeo je u martu prošle godine, kada su zamenjene svetiljke na 23 rasvetna stupa u Ratarskoj ulici od raskršća s Glavnom ulicom. Ovih dana je otpočeo postupak završetka te investicije, zamenom postojećih svetiljki LED rasvetom na preostalih 67 stupova javne rasvete. Radovi u sklopu prve faze koštali su nešto više od 56 hiljada kuna, a vrednost druge faze je 174 hiljade kuna. Ukupna vrednost investicije iznosi nešto više od 230 hiljada kuna – navodi Maksimović.

Izvođač radova u obe faze je firma “EL-TEL-FRIZ” d.o.o. iz Vinkovaca, a investicija je u potpunosti finansirana iz budžeta Opštine Borovo.

– Ovom investicijom dobićemo energetski efikasnu javnu rasvetu, uz uštedu i bolje osvetljenje, jer su dosad svetiljke bile postavljene na svaki drugi, a sada će biti postavljene na svaki rasvetni stup – napominje Maksimović.

D.Z.