Borovsko Udruženje za uzgoj i zaštitu malih životinja “Feniks” će u periodu od 25. do 27. oktobra organizovati 12. međužupanijsku izložbu malih životinja “anFex Borovo 2019” koja će biti održana u dvorani Dečjeg vrtića “Zlatokosa” u Borovu.

Da su pripreme za izložbu, koja svake godine u Borovo privuče veliki broj posetilaca, u punom jeku, saznajemo od predsednika udruženja Novice Gajića.

– Mi smo trenutno u fazi pripreme prostora i prikupljanja podataka o izlagačima koji se do 20. oktobra mogu prijaviti za učešće na izložbi, kada ćemo znati i tačan broj izlagača i životinja. Trudimo se da svake godine napravimo nešto novo, pa ćemo tako ove godine u sklopu izložbe proslaviti jedan veliki jubilej, a to je 30 godina postojanja društva “Letač” u
Borovu. Ono okuplja uzgajivače golubova srpskih visokoletača, a danas deluje kao sekcija u sklopu “Feniksa” – kaže Gajić.

Izložba će biti održana u Sportskoj dvorani Dečjeg vrtića “Zlatokosa”, a za posetioce će biti otvorena od petka do nedelje. Svečano otvaranje izložbe je u petak 25. oktobra u 15 časova i toga dana biće otvorena do 20 časova. U subotu će biti otvorena od 8 do 20 časova, a u nedelju od 8 do 12 časova. Kao i svake godine u nedelju će biti organizovana i prodajna izložba.

S obzirom da je borovski “Feniks” član novoosnovanog Hrvatskog saveza uzgajivača golubova, peradi, kunića, ptica i zamorčića predstojeća izložba biće održana pod patronatom tog saveza. Najveću podršku, ističe Gajić, udruženje ima od strane Opštine Borovo.

S.Velebit