Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Dečja likovna radionica u Borovu

U Dečjem vrtiću “Zlatokosa” danas je završila dvodnevna Dečja likovna radionica, koja se održava devetnaestu godinu zaredom, u okviru obeležavanja Dečje nedelje.

– Želja nam je da se deci, pored toga što vole te aktivnosti, približi kako nastaje umetničko delo, da shvate koliko je u tom procesu potrebno truda, mašte i kreativnosti i da budu svesni njegove vrednosti i lepote. Želimo da u uživaju u umetnosti i da kroz rad s umetnicima i sami doprinesu stvaranju umetničkog dela – ističe Radmila Latas, direktorica ove predškolske ustanove.

Sa mališanima iz Borova protekla dva dana družili su se keramičarka Sanja Zuber iz Borova naselja i članovi likovne sekcije Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova Boško Popović, Mićun Nenezić i Ljubica Mirosavljević.

– Već šest godina sam prisutna na Dečjoj likovnoj radionici na kojoj slikam s decom. Pošto moja unučad idu u vrtić to mi je zadovoljstvo, da vide kako baka slika i da i njih podstaknem, naročito moju Anju, da se bavi slikarstvom, ako to bude želela. Inače, obožavam decu i uživam u druženju s njima – priča Ljubica.

I šestogodišnja Anja je uz baku Ljubicu zavolela umetnost.

– Najviše volim da crtam cveće i leptire jer je to jako prirodno – kaže Anja.

Dečjoj likovnoj radionici u Borovu pridružili su se i pojedini roditelji.

– Ova radionica je dobro organizovana, zanimljiva i korisna jer podstiče dečju maštu i kreativnost – rekla nam je Dragana Barvalac.

Održavanje ovog programa pozdravila je i Dolores Gajić.

– Drago mi je da i mi roditelji možemo prisustvovati radionici i družiti se sa umetnicima i na kvalitetan način provoditi vreme sa svojom decom – podvlači Dolores.

Likovni radovi borovskih mališana biće izloženi 23. oktobra u Pedagoškom muzeju u Beogradu, Izložba će biti organizovana povodom dve decenije postojanja i rada Dečjeg vrtića “Zlatokosa”, najavila je u razgovoru za Radio Borovo direktorica ove ustanove Radmila Latas.

Više u emisiji “Pozitiva” koja je na našem programu u petak, 11. oktobra od 14 časova i 10 minuta.

D.Z.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 11
Današnje posete: 254
Ukupan broj poseta: 1161767

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr