Udruženje žena Vukovar juče je akcijom besplatnog merenja krvnog pritiska i nivoa šećera u krvi, u parku kod Tehničke škole “Nikole Tesle” u Borovu naselju, obeležilo Međunarodni dan starijih osoba.

– Ova akcija provodi se u okviru trogodišnjeg programa “Osnaživanjem do bolje integracije” koji provodi Udruženje žena Vukovar s vukovarskim Centrom za socijalnu skrb i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Vukovar. Program finansira Ministarstvo za demografiju – kaže Jelena Janković, asistentkinja na ovom programu.

Svi koji to žele, krvni pritisak i nivo šećera u krvi mogu besplatno izmeriti u Udruženju žena Vukovar svake srede, napominje Nada Bačvan, voditeljka Kluba treće dobi koji broji 80-ak članova.

– U naše prostorije kod Pošte u Borovu naselju mogu doći svake srede od 8 časova i 30 minuta do 9 i 30, bez obzira da li su članovi ili ne – napominje Nada Bačvan.

Štand vukovarskog Udruženja žena posetili su i mališani iz Dečjeg vrtića “Vukovar II” sa svojim vaspitačicama. Pripremili su prigodan program i šarene čestitke, čestitajući bakama i dekama njihov dan.

– Bake i deke su kao mame i tate, samo sa šlagom i mrvicama – napisala su deca iz ovog vrtića.

Nakon ulične akcije u Borovu naselju, članice vukovarskog Udruženja žena prisustvovale su i centralnoj proslavi Međunarodnog dana starijih osoba u Vukovaru.

D.Z.