Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Učenici OŠ “Nikole Andrića” i ove godine bez svoje školske zgrade

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava prvog dana nove školske godine posetio je učenike Osnovne škole Nikole Andrića, koji drugu godinu za redom nastavu pohađaju izvan zgrade svoje škole. Zbog lošeg i nesigurnog stanja u kojem se zgrada ove škole nalazi, čekajući dugo obećavanu obnovu, nastava se od prošle godine odvija u zgradi OŠ Antuna Bauera, rekla je ovom prilikom direktorica škole Josipa Kotromanović-Sauka.

“U Osnovnoj školi Antuna Bauera su dobri domaćini, ali nije nam lako jer nemamo dovoljno prostora i vremenski smo ograničeni u realizaciji nastave. I ove školske godine imamo skraćene časove na 40 minuta, a veliki problem imamo i sa izvođenjem vannastavnih aktivnosti, dodatnih i dopunskih časova, jer su predviđene u suprotnoj smeni. Trudimo se da sve uskladimo, i uz dobru saradnju, koja će nadam se biti i ove godine, uspećemo da izvučemo maksimum iz situacije u kojoj se nalazimo”, rekla je Kotromanović-Sauka.

Škola danas ima 211 učenika, od čega je 24 prvačića, a zbog celokupne situacije škola beleži i smanjenje broja upisanih đaka.

“Ta smanjenja se događaju na upisima u prve razrede, jer je roditeljima jednostavno bilo nejasno gde da upišu svoju decu. Neke škole su im možda bile i bliže nego OŠ Antuna Bauera. U ovakvim uslovima nismo uspeli da realizujemo ni produženi boravak, i to su neki od razloga iz kojih je 15 učenika koji su sa našeg upisnog područja upisano u druge škole. Taj broj i tu razliku osetimo, i to ove školske godine puno izraženije nego ranijih godina”, dodala je Kotromanović- Sauka.

Gradonačelnik Penava je poželeo učenicima srećan početak nove školske godine, i najavio skori početak radova na obnovi zgrade njihove škole.

“Obnova OŠ Nikole Andrića bi trebala da krene za koji dan i veselim se zajedno sa učenicima i radnicima škole da ćemo, nadam se, kroz dve godine nastavu imati u obnovljenim prostorijama te škole”, rekao je Penava.

S.Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 683
Ukupan broj poseta: 1091854

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr