Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Upisi u srednje škole: U Tehničkoj školi “Nikole Tesle” u Vukovaru 91 slobodno mesto

Danas je počeo jesenji rok za upise u srednje škole. Od 251 slobodnog mesta u vukovarskim srednjim školama, 91 je u Tehničkoj školi “Nikole Tesle”.

– Krenuli su elektronski upisi, gde učenici mogu da biraju i prebacuju se u različite škole, a trajaće do ponedeljka 26. avgusta u ponoć. Kad počne nastavna godine biće još jedan jesenji rok, što je novina od prošle godine, za one učenike koji nisu mogli da se upišu ranije. Slobodnih mesta ima u nastavi na hrvatskom jeziku za zanimanje tehničar za računarstvo te u nastavi na srpskom i hrvatskom jeziku za elektrotehničara, mašinskog tehničara i tehničara za računarstvo, automehaničara, elektroinstalatera, plinoinstalatera i vodoinstalatera – rekao je u emisiji “Na dnevnom redu” Radio Borova direktor škole Đorđe Lukić.

Problem oko upisa u deficitarna zanimanja nije zaobišao ni ovu školu te su programi za obrazovanje autolimara i autoelektričara izbrisani jer se u letnjem roku za njih ni jedan učenik nije prijavio. Uprkos tome Lukić je zadovoljan činjenicom da je od 288 upisnih kvota u letnjem roku upisan 101 učenik.

– Prezadovoljan sam upisom u letnjem upisnom roku jer smo upisali 101 učenika, što je najviše od svih vukovarskih škola i među najboljim rezultatima strukovnih škola na području županije. Ove godine po prvi put nakon sedam godina upisali smo i jednog elektroinstalatera – kaže Lukić.

S.Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 8
Današnje posete: 104
Ukupan broj poseta: 1141775

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr