Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Borovo: Na 20.jubilarnom Međunarodnom šahovskom turniru učestvovao 41 takmičar

U Borovu je u nedelju, 11.avgusta održan 20.jubilarni brzopotezni šahovski turnir u organizaciji Šahovskog kluba “Sloga” iz Borova.  Predsednik Kluba Lazo Bosić zadovoljan je ovogodišnjim odazivom šahista.

“Izuzetno sam zadovoljan. Na turniru je učestvovao 41 igrač, među kojima je bilo 3 inetrnacionalna majstora, 5 fide majstora i 8 majstorskih kandidata. Bilo je i desetak prvokategornika i desetak drugokategornika. Turnir je bio izuzetno jak. Učesnici su stigli s područja Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije te iz županija u unutrašnjosti Hrvatske, ali i iz Srbije jer je ovaj turnir međunarodnog karaktera”, kaže Bosić.

Prema rečima sudija Ante Majića, igralo se 9 kola, s tempom igre od 7 minuta plus 3 sekunde dodanog vremena. Pobednik turnira je Zoran Ljikar, majstorski kandidat iz Vukovara koji je osvojio 7 bodova.

“Sastav je bio odličan, bio je jak turnir, tako da sam zadovoljan svojom pobedom. Inače igram za Sladoranu iz Županje i njihov sam dugogodišnji član. Takmičim se u okviru lige i po turnirima. Turnir u Borovu je odličan, prošle godine sam bio sprečen, ali se inače odazivam svake godine”, rekao nam je Ljikar.

Drugo mesto osvojio je Darko Feletar , internacionalni majstor iz Osijeka, a treći je bio Nenad Mrkonjić, također internacionalni majstor iz Osijeka. Dalje slede Pezelj Novak, Pavlović Dragan, Rutešić Vuk, Milošević Milutin i Ličina Zoran. Od igrača borovske Sloge najbolje se plasirao Lazo Bosić sa 4 boda, na 28.mestu. Bilo je i mladih igrača, 11-godišnji Nikola Konjević, 13-godišnja Petra Vidović iz Velimirovca kod Našica i Petar Kovač iz Županje , inače kadetski prvak Hrvatske.

Organizator je za najuspešnije takmičare pripremio novčane nagrade, od simboličnih 50 kuna za najmlađeg takmičara do 600 kuna za prvo mesto. Ukupan fond nagrada iznosio je 3.000  kuna.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 213
Ukupan broj poseta: 1166751

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr