Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

ZVO: Intenziviranje kulturne saradnje Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije

Na poziv rukovodstva Hrvatskog nacionalnog veća, Kulturno-umetničko društvo “Đoko Patković” iz Bobote predstavilo se u subotu uveče posetiocima folklorne večeri, na prepunom gradskom trgu u Subotici. 

Folklorno veče održano je u sklopu najveće kulturne manifestacije tamošnjih Hrvata 109. “Dužijance”. 

Pre nastupa folkloraša, delegacija Zajedničkog veća opština na čelu s predsednikom te institucije Srđanom Jeremićem razgovarala je s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća: predsednikom Izvršnog odbora Lazarom Cvijinom i savetnicima za sport Ivanom Budimčevićem i Petrom Kuntićem. 

Dogovoreno je da će, uz intenziviranje kulturne saradnje, početkom septembra u Vukovaru biti održan zajednički sastanak, kako bi se utvrdili projekti i programi od zajedničkog interesa sa kojima će se ići prema različitim izvorima finansiranja, navode u saopštenju iz Zajedničkog veća opština.

– Kultura, obrazovanje, mediji, socijalna politika i sport su područja važna za obe manjine, a cilj je pokušati iznaći mogućnosti da se podstakne i razvoj sredina u kojima žive pripadnici manjina, kako bi se omogućio ostanak ljudi na svojim vekovnim ognjištima – ocenio je predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

Predstavnicima fudbalske reprezentacije Hrvata u Srbiji Jeremić je predao komplet dresova. Reč je o donaciji Fudbalskog saveza Srbije manjinskim fudbalskim reprezentacijama, koja je nedavno stigla u Zajedničko veće opština.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 4
Današnje posete: 326
Ukupan broj poseta: 1164789

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr