Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Prvo tamburaško veče u Borovu okupilo oko hiljadu posetilaca

Na Letnjoj pozornici Kulturnog centra Borovo, pred oko hiljadu posetilaca iz Borova i okoline, sinoć je održano prvo tamburaško veče “Dunavom plovi tambura zvuk” u organizaciji Tamburaškog sastava “Dunavske zore” iz Borova. 
 
Pored borovskih tamburaša, ljubiteljima tamburaške muzike predstavio se i Tamburaški orkestar “Ad libitum” iz Novog Sada. U Borovu su prvi put. Orkestar je osnovan pre 16 godina. Većina njegovih članova su i članovi orkestra koji prati barda tamburaške muzike Zvonka Bogdana, saznajemo od šefa oba orkestra Dubravka Isakova. 
 
“Bavimo se tamburaškom muzikom, očuvanjem naše tradicionalne narodne tamburaške muzike i nadamo se da ćemo istrajati. Drago mi je da smo pozvani u Borovo, da napravimo saradnju sa borovskim tamburašima, jer tamburaški zvuk ima jedan jezik koji je isti za sve”, kaže Isakov.

“Taj treptaj koji tambura ima, ne može da zameni nijedan instrument. Ima instrumenata poput klavira ili gitare koji su samostalni i mogu da sviraju i pratnju i melodiju, a ovo je jedna tamburaška porodica od visokih do niskih tonova, ima u sebi i ritam i melodiju, slaže se u tri glasa što niko ne radi u svetu. Samo tamburaška muzika zvuči troglasno poput horskih kompozicija i zato zvuči jako dobro. Čovek ne može da ostane ravnodušan na taj treptaj koji pleni”, zaključuje Isakov.

U programu je učestvovala i Tamburaška sekcija Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova. Uz pratnju Tamburaškog sastava “Dunavske zore” nastupili su vokalni solisti s našeg područja: Jovana Serdar, Anja Teofilović, Zoran Đuranović – Đuzo, Momir Petrović i Aleksandra Padrov, vokalna solistkinja Radio Televizije Novi Sad, koja je ovo tamburaško veče, uz splet sremačkih pesama, obojila i sevdahom. 
 
“Prijatno sam se iznenadila velikom posećenošću što govori da Borovu i celoj ovoj našoj okolini zaista trebaju ovakvi programi. Ovo je fenomenalno”, rekla nam je Aleksandra Padrov.

Pre koncerta, posetioci su mogli uživati u jahanju konja, vožnji konjskim zapregama i bogatoj gastro ponudi, zahvaljujući konjogojskim udruženjima “Drava” iz Bijelog Brda, “Žerav” iz Trpinje i Jovanu Karapandži iz Mlake Antinske, koji je u Borovo došao s dva grla, borovskim porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima i udruženjima i bjelobrdskoj Gastro ekipi. U ponudi su bili fiš, pržena riba, langošice, suhomesnati proizvodi, domaći kolači, voćni likeri i rakije. Sve ovo za posetioce je bilo besplatno.

Organizator programa Dušan Latas iz Tamburaškog sastava “Dunavske zore” zahvalio se svima koji su doprineli realizaciji ovog programa, među kojima su i Opština Borovo, Zajedničko veće opština, Srpsko narodno veće i Vukovarsko-sremska županija. 

“Verujem da će na godinu još neko poželeti da pokaže ono što proizvodi i slobodno mogu da najavim da će iduće godine ova manifestacija biti višednevna”, najavio je Latas.

D.Zečević

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 6
Današnje posete: 155
Ukupan broj poseta: 1165374

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr