Sinoć je u Borovu odigrana pozorišna predstava “Čandrljivi muž” u izvođenju Dramskog ansambla iz Pačetina. Ovu komediju Jovana Sterije Popovića režirao je Cvetin Aničić iz Šida, a premijerno je izvedena 31. maja u Pačetinu, na otvaranju 17. Međudržavnih susreta dramskih amatera.

Kako nam je potvrdio organizator Dušan Latas, predsednik Veća srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo, predstava je humanitarnog karaktera.

– Imao sam priliku da na otvaranju pačetinskog MESDAM-a pogledam ovu odličnu predstavu. U razgovoru s organizatorima dogovorili smo se da predstava bude odigrana i u Borovu. Drago mi je što su pačetinski glumci došli u Borovo i što će naša publika imati priliku da pogleda ovu sjajnu predstavu. Predstava je humanitarnog karaktera. Na prvoj sledećoj sednici Veća srpske nacionalne manjine u Opštini Borovo donećemo odluku kome ćemo donirati prikupljena sredstva – rekao je u izjavi za Radio Borovo Dušan Latas.

Glavnu ulogu u predstavi, čandrljvog muža, tumači Davor Babić iz Vukovara.

– Zadovoljan sam prijemom na koji je ova predstava naišla kod borovske publike. Ovo nam je prvo gostovanje izvan Pačetina s novom predstavom i u Borovu su nas veoma lepo prihvatili, kako publika, tako i domaćini. Nadam se da će tako biti i na predstojećoj turneji – kaže ovaj vukovarski glumac amater.

Zapaženu ulogu u predstavi ima i penzionerka Dušanka Lađarević iz Pačetina.

– Drago mi je što smo u Borovu. Mi smo prijatelji i uvek ćemo se odazvati na humanitarne akcije koje organizujete – ističe Dušanka.

Nakon gostovanja u Borovu, predstava ovog vikenda kreće na turneju po Srbiji, saznali smo od Đorđa Đakovića, predsednika Kulturno-umetničkog društva “Branko Radičević” iz Pačetina.

– U subotu s novom predstavom gostujemo u Aleksincu, a u nedelju u Sokobanji. Nakon toga idemo u Tuzlu u BIH-a, Prijepolje i Mali Crnić. To su planovi za naredna dva meseca. Predstavu planiramo odigrati i u Bijelom Brdu i Vukovaru – otkriva Đaković.

Sinoćnjoj predstavi u Borovu, koja je odigrana u velikoj sali Kulturnog centra, prisustvovala je i Mila Landup, voditeljka Damske sekcije Kulturno-umetničkog društva “Branislav Nušić” iz Borova.

– Sve pohvale za glumu, kostime i scenu. Predstava je dinamična s puno neočekivanih obrta, zanimljiva i zabavna. S obzirom da predstava progovara o muško-ženskim odnosima tema je i danas aktuelna. Bračni odnosi su večita tema i insipiracija. Drago mi je što sam imala priliku da pogledam ovu odličnu predstavu – rekla je u izjavi za Radio Borovo penzionisana nastavnica Mila Landup.

D.Zečević