Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije u saradnji sa Zajedničkim većem opština iz Vukovara, Srpskim narodnim većem, Većem srpske nacionalne manjine grada Vukovara, Zavičajnim klubom Kordunaša i Banijaca i Samostalnom demokratskom srpskom strankom organizuje putovanje u Jasenovac, na Kordun i Baniju u petak 2. avgusta.

Polazak iz Vukovara je u 5 časova. U sklopu ekskurzije predviđen je obilazak spomen kompleksa Jasenovac te odlazak u Crni potok, selo ispod Petrove gore, rodno mesto Miloša Vojnovića, na tamošnju slavu Svetog Iliju i narodni zbor, gde je predviđen i ručak pod šatorom. Izletnici će potom obići Vlahović, udaljen 10-ak kilometara od Gline, gde će prisustvovati “času istorije” antifašizma kod spomenika Vasilju Gaćeši. Nakon učešća u narodnom zboru u Vlahoviću povratak za Vukovar predviđen je oko 20 časova. Kotizacija po osobi iznosi 100 kuna.

Zainteresovani se mogu prijaviti kod Nade Bačvan u Borovu naselju na broj telefona 098/ 900-12-44, kod Ilije Vojnovića, Đorđa Macuta i Bore Rkmana iz Zavičajnog kluba Banijaca i Kordunaša ili u kancelariju Veća srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije, E.Kvaternika 1, na telefone 032/422-061 i 099/ 812-99-99