S obzirom na porast vodostaja, kao i otežane plovidbene uslove na reci Dunav te povodom nedavne rečne nesreće s više poginulih i nestalih osoba u sudaru plovila na mađarskoj plovidbenoj deonici, Lučka kapetanija Vukovar izdala je saopštenje za brodarstvo kojim sve zapovednike i voditelje plovila, brodarska preduzeća i ostale učesnike u plovidbi, upozoravaju na potrebu prilagođavanja brzine plovidbe.

U poslednja 24 sata, na plovnom putu je uočen veći broj plutajućih objekata, stabala, granja i neodređenih plutajućih predmeta, koji mogu ometati plovidbu ili oštetiti plovila.

Također, uporedo s nadzorom sigurnosti plovidbe, Lučka kapetanija Vukovar u koordinaciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova provodi akciju traganja za nestalim osobama nakon tragične rečne nesreće, odnosno sudara dvaju brodova u Mađarskoj, na deonici reke Dunav u Budimpešti.

Izdano je saopštenje prema svim zapovednicima plovila i vlasnicima čamaca da obrate posebnu pažnju tokom plovidbe te da sve informacije o eventualnom uočenju utopljenika u reci dojave nadležnoj Kapetaniji, Policijskoj stanici Vukovar ili Županijskom Centru 112 Vukovar, navedeno je u saopštenju Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture.

Foto:Ilustracija