Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Novi Sad: ZVO organizovalo odlazak poljoprivrednika na Međunarodni poljoprivredni sajam

Zajedničko veće opština 16. maja je organizovalo odlazak 50-ak poljoprivrednika s područja opština Borovo, Negoslavci i Trpinja u Novi Sad na Međunarodni poljoprivredni sajam.

Ovogodišnji 86. Međunarodni poljoprivredni sajam održan je u periodu od 11. do 17. maja, a okupio je više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja.

Tom prilikom naši poljoprivrednici imali su priliku upoznati se s najnovijim trendovima u poljoprivrednoj proizvodnji i širokim asortimanom poljoprivrednih mašina. Jedan od najatraktivnijih segmenata ovogodišnjeg Sajma bila je izložba poljoprivredne mehanizacije, koja se prostirala na više od 35 hiljada kvadratnih metara, što je više od polovine izlagačkog prostora.

Trošak putovanja u Novi Sad zajednički su podelili Zajedničko veće opština, Opština Borovo i Opština Negoslavci, dok je besplatne ulaznice na Sajam obezbedila Poljoprivredna zadruga “Brestove međe” iz Borova.

Osim jednog autobusa poljoprivrednika s područja opština Borovo, Negoslavci i Trpinja, Sajam je posetilo i 50-ak poljoprivrednika s područja opštine Markušica, kojima je Zajedničko veće opština platilo polovinu troška prevoza autobusom do Novog Sada i natrag.

– Ovakve aktivnosti nastaviće se i u budućnosti, jer smo kraj orijentisan prema poljoprivrednoj proizvodnji, koja treba da bude jedan od pokretača razvoja i osnova za zadržavanje ljudi na ovom području – rekao je predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 7
Današnje posete: 303
Ukupan broj poseta: 1168233

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr