Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Opština Borovo zaposlila 10 radnika na javnim radovima

Na javnim radovima u Borovu od ponedeljka, 6. maja zaposleno je 10 radnika. Posao na određeno vreme, u narednih šest meseci, dobila su i dvojica dugotrajno nezaposlenih 61-godišnjaka, Ljuban Jović i Momir Kolarević.

– Kao dugotrajno nezaposlenoj osobi ovaj posao mi puno znači. Povremeno sam sezonske poslove, a ovo je prvi put da radim na javnim radovima u Borovu – priča Ljuban.

– Na Zavodu za zapošljavanje sam već pet godina. Po struci sam ekonomista, a do penzije bih trebao raditi još pet godina. Na javnim radovima sam tri meseca i pre četiri-pet godina, tako da znam šta me čeka. Radujem se zbog prilike za posao u poznatoj sredini i okruženju – kaže Momir.

Načelnik Zoran Baćanović i njegov zamenik Duško Drobić u ponedeljak su održali sastanak sa novozaposlenim radnicima.

– Preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar Opština Borovo uspela je dobiti 10 izvršilaca na programu javnih radova, šest muškaraca i četiri žene. Program javnih radova u Borovu obuhvata održavanje površina oko reke Dunav i priobalnog podučja, odnosno rubnih područja uz Dunav, u smislu da se ono očisti od granja i svih nepripadajućih sadržaja, kao i drugih javnih površina u Borovu. Program javnih radova u Borovu dosad je provođen u nekoliko faza i sada nastavljamo sa poslovima koji su ugovoreni sa HZZ-om u narednih šest meseci – kazao je u izjavi za Radio Borovo načelnik Baćanović.

Za posao na javnim radovima u Borovu, kako saznajemo, konkurisalo je 25 meštana Borova koji ispunjavaju uslove koje je propisao Hrvatski zavod za zapošljavanje, a interes je i ovoga puta bio veći od mogućnosti za zapošljavanje u sklopu programa javnih radova.

D.Zečević

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 2
Današnje posete: 1
Ukupan broj poseta: 1029534

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr