Udruženje “Plavi Dunav” iz Borova u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvenom opštinom Borovo, Osnovnom školom Borovo i Dečjim vrtićem “Zlatokosa” i ove godine organizuje manifestaciju “U susret Vaskrsu”.

Manifestacija će biti održana na Vaskrs, u nedelju 28. aprila, posle liturgije u hramu Svetog Stefana u Borovu. Liturgija počinje u 9 časova, a manifestacija će biti održana u crkvenom dvorištu.

Pored izložbe najlepše oslikanih vaskršnjih jaja i ove godine biće organizovana Tucijada – takmičenje za najtvrđe kokošije jaje uz učešće dece do 15 godina, koja se mogu prijaviti na dan takmičenja.

Najuspešnije takmičare očekuju vredne nagrade Plavog Dunava i Zlatare Rim, a biće nagrađena i deca koja su najlepše oslikala vaskršnja jaja.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Opština Borovo, a medijski sponzor Radio Borovo.

Opštinska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke opštine Borovo u nedelju 28. aprila, posle takmičenja za najtvrđe uskršnje jaje, organizovaće podelu paketića za svu decu koja budu prisutna tog dana u crkvenom dvorištu.

Iz borovskog SDSS-a pozivaju roditelje da na Vaskrs dovedu svoju decu u crkvenu portu, gde će u sklopu manifestacije “U susret Vaskrsu” svako dete dobiti paketić.