Prema podacima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije kroz Projekat Slavonija, Baranja i Srem obezbeđeno je ukupno 18 milijardi i 750 miliona kuna. U ovoj fazi realizacije projekat je doneo posao za nekoliko hiljada građana obuhvaćenih različitim merama zapošljavanja na području Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Osječko-baranjske i Vukovarsko-sremske županije.

Ugovoreno je više od polovine raspoloživog iznosa u vrednosti 9,7 milijardi kuna, a 1 446 gazdinstava i 575 preduzeća dobilo je potporu iz EU fondova.

Na osmoj sednici Saveta za Slavoniju, Baranju i Srem, koja je nedavno održana u Novoj Gradiški, predstavljeni su podaci i status Projekta Slavonija, Baranja i Srem u sklopu kojeg je u poslednja četiri meseca ostvaren znatan porast ugovaranja projekata, vredan više od milijarde kuna. 

Tako je, zahvaljujući Projektu, na području Slavonije, Baranje i Srema 18 778 građana i 
8 417 mladih do 29 godina obuhvaćeno merama zapošljavanja, 2 903 su novozaposlena i primaju potporu iz EU fondova, a 10 371 građanin učestvuje u programima osposobljavanja, sticanja veština i edukacije. 

Obezbeđena su i mesta u studentskim domovima za 1 317 studenata, 2 468 stipendija za učenike i studente. Izgrađeno je i obnovljeno 645 kilometara kanalizacione mreže, navodi se u saopštenju iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije