Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

U Dalj Planini održan Sajam cveća

U Dalj Planini je u subotu, 13.aprila održan 13.Sajam cveća i seoskog turizma u organizaciji Turističke zajednice opštine Erdut i Kulturno-umetničkog društva “Šandor Petefi”. Sajam je svečano otvorio zamenik osječko-baranskog župana Goran Ivanović.

“Trebaju nam događanja. Da bi bili prepoznati na turističkoj mapi cijele Hrvatske moramo imati događanja. Cvijeće uvijek plijeni pažnju i muških i ženskih i mladih i starih i dobra je priredba. Nadam se da ćemo tom prezentacijom izbrendirati ovaj kraj kao nešto što ne pruža samo dnevne užitke nego ovdje čovjek može doći i odmoriti se u nekom dužem periodu. To će biti poslanje na kojem ćemo morati radit kako bi Osječko-baranjska županija turistički bila prepoznata. U svakom slučaju, hvala ovim dobrim ljudima na ovako lijepoj priredbi”, rekao je dožupan Ivanović u izjavi medijima.

bst

“Sajmom cveća u Dalj Planini započinje sezona manifestacija na području erdutske opštine. Ove godine imamo 40 izalagača i po tradiciji puno gostiju i posetilaca. Uveli smo i neke novitete – obezbedili smo prevoz autobusima s područja grada Osijeka do Dalj Planine. Imamo tradicionalnu mađarsku kuhinju, velik broj domaćih i gostujućih kulturno-umetničkih društava i mislim da sajam sve više dobija na značaju”, ističe načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić.

Uprkos prohladnom vremenu, ponuda cveća bila je raznovrsna, a cene su se kretale od tri do deset kuna. Štandovi su takođe bili raznoliki. Najviše posetilaca bilo je na štandu s mađarskim specijalitetima kao što su langošice i pileći paprikaš te kolači.

Sajam u Dalj Planini poseban značaj ima za mađarsku zajednicu koja tamo živi.

“Da nema sajma cvijeća, ovdje ne bi toliko ljudi bilo”, kaže Emerik Huđik,
predsednik KUD-a “Šandor Petefi” i dodaje da je centar svih zbivanja u mađarskoj zajednici novoizgrađeni Dom kulture. Reč je o investiciji vrednoj 4 miliona kuna.

“Tu su nam pomogle općina i županija koliko su mogle, ali najviše nam je pomogla mađarska Vlada kojoj i ovim putem zahvaljujem”, dodaje Huđik.

Uz pomoć mađarske Vlade nedavno je izgrađen i parking sa 50 parkirnih mesta. Sajmu su prisustvovali i mađarski konzul u Hrvatskoj Antonio de Blasio i pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 1
Današnje posete: 15
Ukupan broj poseta: 1029548

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr