Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Opština Trpinja gradi dva nova vrtića

Na području opštine Trpinja u izgradnji su dva dečija vrtića. Sredstvima iz vlastitog budžeta, u iznosu od oko 3,5 miliona kuna, opština je izgradila vrtić u Boboti. Građevinski radovi su privedeni kraju te sledi unutrašnje uređenje i opremanje vrtića, rekao je načelnik te opštine Miroslav Palić, gostujući u emisiji “Na dnevnom redu” Radio Borova.

“Očekujemo da do kraja ove pedagoške godine radovi budu dovršeni te da na jesen vrtić započne sa radom u novim prostorijama. Upravo stoga smo objavili i anketu o zainteresovanosti roditelja za upis dece u novi program celodnevnog boravka u vrtiću”, kaže Palić.

Kapacitet vrtića biće 50 -ak dece raspoređenih u dve starosne grupe – od 1 do 3 godine i od 3 do 6 godina, a načelnik Palić izražava nadu da će to zadovoljiti potrebe naselja Bobota, ali i okolnih mesta – Pačetina, Ludvinaca i Vere.

Palić očekuje da će uskoro započeti i građevinski radovi na izgradnji Dečjeg vrtića u Trpinji, koji bi trebao da bude dovršen do kraja ove godine.

“Konkurs za izbor izvođača radova je u toku i očekujemo da se to do kraja meseca reši i započne sa glavnim građevinskim radovima. Za izgradnju i opremanje vrtića u Trpinji 100 odsto sredstava smo dobili iz Fonda za ruralni razvoj, negde oko 3,5 miliona kuna. Očekujemo da zgrada vrtića u potpunosti bude dovršena do novembra ove godine”, kaže Palić.

Predškolaska ustanova “Liliput-Trpinja” u svoja tri objekta u Boboti, Trpinji i Bršadinu ima zaposleno 7 osoba. Ukoliko se ukaže potreba biće zaposleno još vaspitača , dodaje Palić, koji ističe da opština snosi 70 odsto troškova boravka dece u vrtiću.

S.Velebit

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 85
Ukupan broj poseta: 1017973

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr