Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Borovo: Kamerama protiv nelegalnog odlaganja otpada

Kako bi se sprečilo nelegalno odlaganje otpada i stvaranje divljih deponija, na području opštine Borovo postavljeno je 18 kamera, koje će omogućiti video nadzor na svim prilazima borovskom ataru, saznajemo od zamenika načelnika Opštine Borovo Duška Drobića.

“Nije to možda najidealnije rešenje, ali morali smo tako postupiti jer smo svedoci da mnogi naši nesavesni građani, komunalni i građevinski otpad izvoze i deponuju po kanalima i poljskim putevima. Kako bi tome stali na kraj, naručili smo 18 kamera koje su juče i danas postavljene na celom području opštine Borovo, na svim izlazima sa državne i lokalnih cesta prema ataru odnosno poljoprivrednom zemljištu”, rekao je Drobić i dodao da će kamere biti spojene na javnu rasvetu i omogućiti 24-časovni video nadzor.

“Ovo je samo preventivna mera da građani znaju šta ih čeka u slučaju da odvezu otpad i odlože ga tamo gde mu nije mesto. Kamera će sve zabeležiti, a komunalni redar kojeg smo zaposlili od 1.marta, imaće mogućnost da pregleda snimke kamera i vrlo lako pronađe počinioca. Kako će sve to funkcionisati videćemo, ne pretimo, ali upozoravamo građane da otpad ne odlažu u atar”, pojašnjava Drobić.

Takođe pojašanjava , da građevinski otpad, koji se najčešće odlaže na poljskim putevima, treba odvoziti na Petrovačku dolu u Vukovaru.

“Mi za sada nemamo deponiju za odlaganje takve vrste otpada. Kada se otvori reciklažno dvorište u Borovu, građani će moći da donose manje količine građevinskog otpada, a svi oni koji ruše svoje građevine i imaju velike količine građevinskog otpada moraće to ukalkulisati u cenu i takav otpad odvesti na odlagalište na Petrovačkoj doli. Znamo da je to veliki izdatak, ali zakon je takav”, zaključuje Drobić.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 3
Današnje posete: 143
Ukupan broj poseta: 1139938

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr