Nazovite nas: +385 (0)32 438 238

Potpisani ugovori za unapređenje poljoprivredne infrastrukture

U Palati Srem u Vukovaru danas su potpisani Ugovori za unapređenje poljoprivredne infrastrukture po završenom Javnom pozivu za dodelu potpora poljoprivredi na području Vukovarsko-sremske županije (VSŽ) u 2019. godini. Ugovore je sa dva poljoprivredna proizvođača Marijanom Balićem i Dubravkom Asićem potpisao vukovarsko-sremski župan Božo Galić.

“Sa dva poljoprivredna proizvođača potpisali smo ugovore za sufinansiranje unapređenja infrastrukture za OPG-ove. Reč je o primarnim proizvođačima koji su hteli da unaprede svoju proizvodnju u smislu ili nivoa finalizacije ili isporuke za posebno tržište. Konkursom je propisano da mogu da dobiju 50 odsto od ukupne vrednosti projekta, konkretno 22 hiljade i 18 hiljada kuna”, rekao je pročelnik Upravnog odeljenja za poljoprivredu VSŽ Andrija Matić.

Potporu za priključak električne energije dobio je mladi poljoprivrednik Marijan Balić iz Ilače koji proizvodi beli luk poslednjih 6 godina. Danas pod belim lukom ima površine od 10-ak hektara i po proizvodnji je drugi u Hrvatskoj.

Ova potpora će nam puno značiti i pomoći u daljem razvoju našeg OPG-a, koje je već poprilično uznapredovalo što se tiče proizvodnje belog luka. Potpora nam je još jedan poticaj da nastavimo da se razvijamo i omogućiće nam jači i bolji priključak električne energije za snabdevanje naše mehanizacije i mašina koje koristimo na OPG-u. Planiramo da u ovoj godini započnemo sa preradom belog luka, a od iduće godina trebali bismo krenuti i sa otkupom od drugih proizvođača”, rekao je Balić.

Potporu za priključak struje na farmu dobio je Dubravko Asić koji se bavi uzgojem vrhunskih muznih ovaca rase Lacaun uvezenih iz Francuske.

“Vrednost projekta priključka struje na našu farmu je 36.500 kn, od čega VSŽ sufinansira 50 odsto. Time će nam posao biti olakšan jer sada radimo pomoću agregata. U ovom trenutku muzemo 150 komada ovaca, a planiramo da taj broj udvostručimo”, kaže ovaj poljoprivrednik iz Bapske.

Ovo je prvi put da županija putem konkursa za infrastrukturu OPG-ova pomaže postojeću poljoprivrednu proizvodnju koju treba unaprediti. Ova dva poljoprivrednika dobili su Ugovor, Nalog za isplatu i Potvrdu o primanju de minimis potpore.

Pregled stranice

Trenutno na stranici: 6
Današnje posete: 102
Ukupan broj poseta: 1017990

RAPSODIJA d.o.o.
Glavna 5A, 32227 BOROVO,
Tel: 032 438 238, Fax 032 438 239
marketing@radio-borovo.hr