Šahovski klub “Sloga” iz Borova održao je sinoć svoju godišnju izveštajnu skupštinu na kojoj su jednoglasno usvojeni izveštaji za prošlu i planovi za ovu godinu. Klub je prošlu godinu završio na petom mestu Treće hrvatske šahovske lige Istok – grupa A.

“To je dobar rezultat jer su u pitanju sve izuzetno jake ekipe koje su pre godinu ili dve igrale u drugoj ligi, tako da sve imaju kvalitetne igrače koji su se zadržali u svojim klubovima. Nismo baš najzadovoljniji petim mestom, ali ipak je to uspeh jer i kad smo gubili bilo je to vrlo tesno, uz bod razlike, što znači da je prevaga mogla biti i na našoj strani”, kaže predsednik kluba Lazo Bosić.

U ŠK “Sloga” su prošle godine s ciljem pojačanja ekipe registrovali jednog stranog igrača, ali njime nisu bili zadovoljni. Ove godine će pokušati s drugim, kaže Bosić, ali nije previše optimista jer su u međuvremenu pojedini domaći igrači otišli u inostranstvo na rad i više nisu u mogućnosti da igraju.

“Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat. Videćemo šta će nam doneti ta prva tabla i novi igrač. Prvenstvo počinje u nedelju, a prvo kolo igramo sa Šahovskim klubom Pačetin. Do 14.aprila biće odigrano pet kola, tri puta ćemo biti domaćini, a dva puta idemo u goste. Imamo devet registrovanih igrača”, kaže Bosić dodajući da im je cilj ove godine plasman u gornjem delu tabele.

Skupštini je prisustvovao i načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović koji je Šahovskom klubu “Sloga” čestitao 20 godina postojanja. Pozvao je na daljnju saradnju i najavio uređenje klupskih prostorija odnosno nabavku novih stolica. Novi inventar će dobro doći posetiocima šah-kluba kojih godišnje bude oko 10 hiljada.

Načelnik je obećao finansijsku podršku i ove godine. Prošle godine je za delovanje kluba iz opštinskog budžeta izdvojeno 40 hiljada kuna, a ove je planirano dve hiljade kuna više. Rad kluba su još pomogli Zajedničko veće opština i SDSS.

D.B.