Nakon šestotinjak prijavljenih fotografija u prve dve godine i prošlogodišnjih 2835, u ponedeljak, 11. marta krenuo je i četvrti krug foto-konkursa „Volim svoju županiju“ u organizaciji Hrvatske zajednice županija. Izrađena je posebna aplikacija na linku www.volimzup.hr putem koje se mogu predati do tri fotografije po autoru.

Cilj konkursa je podstaći mlade umetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima županija kao destinacijama koje, osim svojih lepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

Nagrade se, kao i prošlih godina, dodeljuju u dve kategorije – najbolja fotografija prema broju prikupljenih lajkova i najbolje fotografije prema mišljenju stručnog žirija.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija ponovno se nalazi profesionalna fotografkinja Mare Milin. Uz Mare, članovi žirija su Ivana Gusak Galić iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Tema fotografije „Volim svoju županiju“ omogućuje autorima široki kreativni izražaj. Uslov je da fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Republike Hrvatske.

Najbolje fotografije iz svih hrvatskih županija čine postavku putujuće izložbe koja je samo u prošloj godini prošla 1081 kilometar Hrvatske – od Osijeka preko Virovitice, Zagreba, Koprivnice, Rijeke, Šibenika, Zadra, sve do Dubrovnika.

Konkurs je otvoren do 22. aprila.