U četvrtak uveče u velikoj sali Kulturnog centra Borovo odigrana je pozorišna predstava “Cimet i vanila” u izvođenju teatra “Balkan Novi Pokret” iz Beograda.

“Cimet i vanila” je atraktivna i intrigantna savremena priča o “susretu”, tri žene, tri pogleda na svet. Večita tema koja ih spaja su muškarci, muško- ženski svet i u ovom kontekstu beogradski šlageri 60- tih godina prošlog veka. Kroz prizmu muzike i pesama tog romantičarskog doba njih tri, svaka iz svog ugla, pričaju o svojim iskustvima i sebi. Tri u potpunosti različite žene spaja jedno kabaretsko veče u kojem “spontano”, uz klavirsku pratnju pevaju, glume i nazdravljaju savremenim muškarcima.

Borovskoj publici uz muzičku pratnju Jovana Stamatovića-Karića predstavile su se tri glumice Vanja Milačić, Kristina Savić i Vesna Stanković, koja je i autorka i rediteljka predstave.

– Neke predstave se rade da bi se poslale neke poruke, a neke predstave se rade baš suprotno, da ne bude nikakve poruke, osim da publika izađe promenjena, u smislu da kaže: „Ovo je kvalitetnih dva sata mog života. Umesto da sam platila psihoterapeuta, išla na ispovest u crkvu ili radila neke mantre ja sam se smejala gotovo dva sata“. Ova predstava zaista ima samo jednu poruku, a to je da verujete sebi, da volite sebe, da uživate u svom životu, jer možda to bude poslednji dan tvog života, svaki je dan možda poslednji. Da držimo do sebe i da se ne menjamo u odnosu na to kako drugi žele da izgledamo i da ne činimo ono što drugi žele da činimo – kaže Vesna Stanković, beogradska glumica koju je borovska publika imala priliku da gleda i u oktobru prošle godine, u predstavi o Milunki Savić, heroini Prvog svetskog rata.

Velika sala Kulturnog centra Borovo bila je ispunjena do poslednjeg mesta. Predstavi je prisustvovalo preko 150 posetilaca, mahom žena iz Borova i okoline.

– Beogradske glumice su nas oduševile zbog svog glumačkog i pevačkog umeća. Dijalozi su odlični i odražavaju život savremene žene – ističe Mila Landup, penzionisana nastavnica iz Borova.

– Uživao sam u predstavi jer su ti šlageri pesme moje mladosti – dodaje Milin suprug Slobodan.

Predstavu je organizovalo Veće srpske nacionalne manjine u opštini Borovo, pod pokroviteljstvom Opštine Borovo i Zajedničkog veća opština, povodom Međunarodnog dana žena, ističe predsednik Veća Dušan Latas.

– Ovo je naš poklon ženama za 8. mart. Želimo da napravimo iskorak i da taj dan proslavimo na drugačiji način, da nešto naučimo i da se zabavimo. Svim vašim slušateljkama čestitam Dan žena, da ih služi zdravlje, a ako su nezaposlene da se što pre zaposle, da paze na nas muškarce i čuvaju porodicu – rekao je u izjavi za Radio Borovo Dušan Latas, zahvalivši se svima koji su pomogli u organizaciji ove predstave.