Sportsko ribolovno društvo “Sloga” Borovo održalo je u nedelju svoju redovnu godišnju Skupštinu. Usvojeni su Izveštaj o radu i finansijski izveštaj za 2018. kao i Plan rada i Finansijski plan za ovu godinu. U prošloj godini prodano je ukupno 125 ribolovnih dozvola, 95 za seniore i 30 za juniore, rekao je predsednik društva Dragiša Stanić, osvrnuvši se na proteklu godinu.

“U 2018. godini smo u saradnji sa Opštinom Borovo izmenili stolariju na našim prostorima, postavili keramičke pločice u kupatilu i krajem godine betinorali smo deo dvorišta za potrebe izgradnje senice. Takođe smo organizovali radnu akciju na održavanju naših prostora kao i predela uz Dunav. Organizoli smo i dva takmičenja u pacanju – za juniore i seniore”, rekao je Stanić.

Sekretar društva Milan Kojin osvrnuo se na finansijske rezultate u prošloj godini.

“Društvo nije imalo finansijskih problema u prošloj godini s obzirom da smo iz 2017. godine preneli oko 15 hiljada kuna. Prošlu smo godinu završili sa 550 kuna minusa, jer smo izgradili plato za senicu koji smo platili 7.500 kuna, imali smo donacije u iznosu od 2500 kuna, kupili smo štapove za kadete u iznosu od 1300 kuna, te štampali kalendare, majice i slično”, rekao je Kojin. I za ovu godinu planiran je budžet od oko 14 hiljada kuna.

U planu je dovršetak uređenja senice kao i nastavak provođenja dosadašnjih aktivnosti ovog društva, kaže predsednik.

“Drvena konstrukcija senice je gotova, a ovih dana očekujemo i njeno pokrivanje. Planirana su i takmičenja u junu za kadete, a krajem juna ili početkom jula takmičenje u pecanju na plovak za seniore. U saradnji sa opštinom Borovo planiramo da popravimo klupe uz Dunav, uništavanje ambrozije u jednoj radnoj akciji te pomaganje Veterinarskoj stanici Vukovar u uništavanju stršljenovih gnjezda u šupljim topolama i vrbama”, rekao je predsednik borovskih ribolovaca.

Za ovu godinu do sada je prodano 45 ribolovnih dozvola čija cena i dalje ostaje ista, i iznosi 500 kuna

Skupštini su između ostalih prisustvovali načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović, njegov zamenik Duško Drobić te predstavnici pojedinih borovskih udruženja.

S.Velebit